AKTUALNO

Pogovor z vrhunsko atletinjo o učinkih magnetoterapije

Sonja Roman, slovenska atletinja, nosilka bronaste kolajne v teku na 1500 metrov na dvoranskem EP 2009, je uporabljala magnetno terapijo za sanacijo poškodbe. Kaj o tem pravi ? Kje si se prvič seznanila z magnetno terapijo? Kot vrhunska sportnica sem za magnetno...

Revmatoidni artritis

Revmatoidni artritis je revmatsko obolenje, saj ne vpliva le na sklepe, temveč tudi na kožo, pljuča in oči.

Sklep, ki ga napade revmatoidni artritis ima vneto membrano sklepa ter ovojnice kit. Sklepna membrana zaradi vnetja oteče- se odebeli in to povzroči poškodbe hrustanca in kosti.

Običajno je vnetih več sklepov; prizadetost malih sklepov je najpogostejša; med vnetjem se pojavi povišana telesna temperatura; bolniki so utrujeni in brez energij.

Revmatoidni artritis se zdravi z zdravili, ki jih predpišejo zdravniki specialisti. To so protivnetna zdravila, analgetiki in antirevmatična zdravila.

Cilji zdravljenja revmatoidnega artritisa so:

  • lajšanje simptomov (bolečin, otrdelosti, otekline..)
  • ohranjanje moči mišic in gibljivost sklepov
  • preprečavnje nadaljnih poškodb sklepov

Vedno več bolnikov z revmatoidnim artritisom išče še druge oblike pomoči lajšanja te bolezni. Elektromagnetna terapija je lahko prava odločitev, kadar govorimo o blagi obliki artritisa.

Vsekakor je priporočljiva preizkusna doba magnetne terapije, da ugotovite, kako se vaše telo odziva na to vrst terapije. Magnetna terapija nima stranskih učinkov!

revmatoidni_artritis.jpg