AKTUALNO

Pogovor z vrhunsko atletinjo o učinkih magnetoterapije

Sonja Roman, slovenska atletinja, nosilka bronaste kolajne v teku na 1500 metrov na dvoranskem EP 2009, je uporabljala magnetno terapijo za sanacijo poškodbe. Kaj o tem pravi ? Kje si se prvič seznanila z magnetno terapijo? Kot vrhunska sportnica sem za magnetno...

Z elektromagnetno terapijo kot preventivo lahko tudi preprečite obolenje

Organi so zgrajeni iz miljonov celic, ki vršijo praktično iste naloge. Vsak organ ima veliko rezervo celic, tako da izpada dela celic niti ne občutimo.

Šele ob izpadu velike količine celic se na prizadetem organu pojavijo bolezenski znaki in bolezen (oz. poškodba, bolečina, motnja) nam pokaže, da je stanje celic v našem organizmu kritično.

Celice pričnejo pod vplivom ustreznih magnetnih polj bolje izkoriščati kisik, vodo in hranilne snovi kar povzroči, da postanejo celotna tkiva in organi učinkovitejši.

Utrujene celice se s tem obnovijo in organi, katerih funkcije so bile omejene, lahko ponovno izvršujejo svoje naloge.

S pravočasno in ustrezno uporabo elektromagnetne terapije lahko obolenje preprečite, če pa jo uporabite šele takrat, ko se je motnja že pojavila, pa pospešite obnavljanje obolelih celic, tkiv in organov in s tem pospešite zdravljenje.

Elektro magnetoterapija je tudi odlična preventiva in sprostitev,

  • v športu lahko  izboljšate rezultate,
  • krepite imunski sistem in
  • zmanjšate vplive stresa na organizem.

Pri pacientih z vgrajenimi protezami in učvrstitvami z vijaki je elektromagnetna terapija priporočljiva zato, ker lahko prepreči razmajanost proteze.

Delno povzeto po knjigi: Terapija z magnetnim poljem
Dr. med. univ. Christian Thuile