✆ Brezplačno svetovanje
+386 40 807 327

✉ info@magus.si

Na voljo smo vam od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro.

Brezplačna dostava in posvet na domu
Narejeno v Sloveniji

Že Nikola Tesla je vedel za pozitivne učinke elektro magnetne terapije

  1. Tudi Nikola Tesla je to vedel
Leta 1898 je Tesla objavil članek, ki ga je predstavil na osmem letnem srečanju Ameriškega združenja Elektro-Terapevtske zveze v državi Buffalo, NY.

V tem članku navaja, da je eden prvih izsledkov pulznega magnetizma očitna neškodljivost slednjega, zaradi česar je bilo mogoče skozi telo prenašati sorazmerno velike količine električne energije.

Za magnetno terapijo brez neposrednega stika s človeškim telesom so bile uporabljene tuljave premera do treh čevljev (pribl. 90cm) ob prisotni električni napetosti med 10000V in 1000000V.

Tesla v članku ugotavlja, da telesno tkivo predstavlja kondenzatorje, ki so tudi sicer osnovni model za šele pred nedavno razvita nadomestna vezja (modele) človeškega telesa.

Pravzaprav relativna dielektričnost človeškega tkiva tako v nizko frekvenčnem (10 Hz-100 Hz) kot tudi v visoko frekvenčnem območju (10 kHz-100 MHz) presega večino komercialno dostopnih  dielektrikov na trgu.

Ta edinstvena lastnost nakazuje nagnjenost k naravni prilagodljivosti in morda tudi združljivosti s prisotnostjo električnega polja visoke napetosti, verjetno zaradi visoke potencialne razlike v membranah človeških celic.

Tesla je tudi omenil, da so bili učinki njegove terapije s tuljavo na človeško telo nedvomno pozitivni.

Viri:

  • Nikola Tesla: High Frequency Oscillators for Electro-therapeutic and Other Purposes
  • A Brief History of Pulsed Electro Magnetic Field Therapy