✆ Brezplačno svetovanje
+386 40 807 327

✉ info@magus.si

Na voljo smo vam od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro.

Brezplačna dostava in posvet na domu
Narejeno v Sloveniji

Sonja Roman, slovenska atletinja, nosilka bronaste kolajne v teku na 1500 metrov na dvoranskem EP 2009, je uporabljala magnetno terapijo za sanacijo poškodbe. Kaj o tem pravi ?

Kje si se prvič seznanila z magnetno terapijo?
Kot vrhunska sportnica sem za magnetno terapijo slišala še precej časa nazaj in jo občasno tudi vkljucila v regeneracijo.

Kdo ti jo je priporočal in zakaj?
Da se pa da magnetno blazino pri nas tudi najet , sem zvedela od fizioterapevta Gašperja, na katerega sem se obrnila zaradi športne poškodbe.

Je bil temu naklonjen tudi tvoj trener in v atletskem društvu?
Tudi moj trener je že vrsto let profesionalni trener in je tako seznanjen z različnimi oblikami terapij, zdravljenj,… ter tako magnetno terapijo sprejema kot eno izmed načinov uspešnega zdravljenja. Spomnim se tudi situacije, da je zaradi kroničnega prehlada, vnetja nosa, tudi sam uporabljal magnetno terapijo.

V klubu pa so zaupali v mojo presojo in mi pri saniranju poškodbe dali prosto pot.

Za kakšno poškodbo točno gre in kakšne težave si čutila?
Jaz sem se za najem blazine odločila zaradi tendinoze tetiv hamstringov; delnega odluščenja narastišč tetive mišice bicepsa femoris.

Kako dolgo si uporabljala magnetno blazino?
Blazino magus sem imela v uporabi 6,5 tednov.

Si čutila kakšne reakcije?
Pri uporabi nisem čutila nobene reakcije, razen rahlo, prijetno toploto, ko sem uporabljala manjšo blazino.

Kako si čutila učinke terapije?
Po 2 tednih sem začela čutiti bistveno boljše splošno počutje, spočita sem bila in tudi vnetje na mišici femoris se je znatno umirilo.

Komu bi priporočala takšno terapijo in zakaj?
Pred začetkom uporabe sem se podrobneje seznanila kaj magnetna terapija sploh je. Tako mislim, da je taka terapija priporočljiva vsakemu človeku. Kot vrhunska atletinja pa jo po lastnih izkušnjah priporočam pri kakršnihkoli športnih poskodbah ali pa kot super pripomoček za regeneracijo.